Activiteiten                                              

  
  

 

Activiteiten

 

Tijdens de dag komen er allerlei activiteiten aanbod die passen binnen de dagindeling van Het Kleine Paleis.

 

Samen liedjes zingen,boekjes lezen en gesprekjes voeren met de kinderen stimuleert de taalontwikkeling.

 

Op Het Kleine Paleis wordt ook veel geknutseld met de kinderen. We merken dat de kinderen het vaak erg leuk vinden en tevens stimuleert het de ontwikkeling van de fijne motoriek. Verven, plakken, knippen tekenen en stempelen komt veelvuldig aanbod.

 

Daarnaast bieden we ook kookactiviteiten aan, zoals zelf koekjes maken, appelflappen, banaan in bladerdeeg en cakejes maken enz.

 

Puzzelen, dans en bewegingsspelletjes, spelletjes aan tafel en spelen met handpoppen.

 

Ook gaan we regelmatig wandelen naar speeltuintjes, kinderboerderij en soms een bezoekje aan een van de supermarkten in het dorp.

 

Buiten spelen, we hebben een fietsroute door de omheinde tuin. Met negen stuks rijdende materialen is er voor ieder kind wel iets wat past binnen de interesse of de ontwikkeling van de grove motriek. Trap driewielers, loop driewieler, balanceer fietsen in verschillende hoogtes zodat het kind een fiets kan gebruiken wat past bij de beenlengte van het kind. Deze fietsen zijn geschikt voor het oefenen van het evenwicht en zijn een goede oefening voor het op een later moment fietsen zonder zijwieltjes. En dan nog een grote vrachtwagen.

Er is een speelhuisje en je kan spelen in het zand.

We verwachten binnenkort een peuter schommeltje en een wip.